Amerikanske pandekager, 20 pers.

Der skal bruges:

200 g mel
1 spsk sukker
4 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æg
3½ dl mælk
½ dl smeltet smør

smør til bagning

Sådan gør du:

Bland mel med sukker, bagepulver og salt. Pisk æggene sammen med mælk og smeltet smør. Hæld det i og rør dejen ensartet. Lad dejen stå ½ time. Kom eventuelt lidt mere mælk i, men dejen skal være ret fast. Kom lidt smeltet smør på panden, varm det til det syder og hæld lidt dej på i 2-3 portioner, alt efter pandens størrelse. Pandekagerne skal være ca. 10 cm i diameter. Når hele overfladen er dækket af bobler og kanten fast, vendes pandekagerne. Vend med en paletkniv, og lad dem stege til de er gyldne og faste. Serveres direkte fra panden med smeltet smør, honning eller ahornsirup.

NB: I dejen kan blandes grofthakkede valnødder eller pecannødder.


[ Tilbage til oversigt | Log ind ]