Shepherd's Pie, 4 pers.

Der skal bruges:

500 g hakket oksekød
2 løg
50 g smør el. margarine
3 fed hvidløg
3 dl bouillon
1 dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
1 spsk worchestershiresovs
1-2 tsk rødvinseddike
salt
cayennepeber
timian

Endvidere:
1 kg kartofler
ca. 1 1/2 dl kogende mælk
50 g smør
salt peber
100 g reven ost

Sådan gør du:

Pil og hak løgene. Smelt fedtstoffet gyldent og brun kødet heri. Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med. Tilsæt bouillon, tomatpuré, worchestershiresovs, vineddike, salt, cayennepeber og timian og lad blandingen snurre sammen 8-10 min. Skræl kartoflerne, del dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne og pisk mælk og smør i. Smag til med salt og peber. Tilsæt reven ost. Kom kødblandingen i bunden af et ovnfast fad og dæk med kartoffelmosen. Stil fadet midt i ovnen 35-45 min., ved 200 grader, til retten er gennemvarm og overfladen gylden.

Serveres med flúte og salat.


[ Tilbage til oversigt | Log ind ]